Daha lezzetli daha sağlıklı:)
Yeşil Gıda Boyası
1-1,5 demet maydonoz ( ıspanaklı pasta deneyimime bakarsak ıspanak da iş görür)
60 ml buzlu su
zeytin yağı
tuz ve karabiber ( tat versin diye)
Maydonozları tuzlu suda iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz. ( Kriter : iki parmağınız arasında sürttüğünüzde parçalanması) Haşlanınca bir süzgeçle buzlu suya atıp şokluyoruz.
Fazla suyu süzüp buzlarla maydonozları blendırda pürüzsüz bir karışım olana dek çırpıyoruz. Kıvam için biraz zeytinyağı damlatabiliriz. Buzdolabında muhafaza ediyoruz.
Limon Püresi
• 5 limon
• 115 gr şeker
• 125 ml su
• zeytin yağı
• 4 çorba kaşığı limın suyu
• tuz
Limonların kabuklarını ( sadece sarı kısım) sebze soyucuyla soyalım Kabukları su , şeker 4 kaşık limon suyuyla bir tavaya koyalım. Kabuklar yumuşayana dek ağır ateşte pişirelim. Blendırla zeytin yağı da ekleyerek pürüzsüz olana dek çırpalım
Koyu Kırmızı Püre
• Yarım doğranmış soğan
• 1 çorba kaşığı terayağı
• 5 pancar (soyulmuş ve dilimlenmiş)
• 1 portakalın suyu
• tatlandırmak için tuz , karabiber
• su
Havuç Püresi
• Yarım soğan (dilimlenmiş)
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 5 soyulmuş ve doğranmış havuç
• 2 çorba kaşığı zencefil
• su
• tuz karabiber
• 1 çay kaşığı kimyon
Soğanlar bir tavada sote edilir . Ayrı kaplarda pancarlar lendi malzemeleriyle ve havuçlar diğer malzemelerle birlikte üzerine biraz su koyularak yumuşayıncaya kadar pişirilir. Blendırda pürüzsüz kıvam alana dek çırpılır.
Bunlar aslında pasta börek için değil de tabakları sebzeleri , etleri süslemek için kullanılıyor. Fırçayla üzerine sürebilirsiniz ya da sıkma torbasıyla şekiller verebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder